FastSwitch 2.0
Persbericht
Nieuws
Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die steeds vaker worden gebruikt in de bouwsector. Gehoorbeschadiging is één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de bouw, maar met otoplastieken kan dit risico verminderd worden. Naast het bieden van bescherming, zijn otoplastieken ook ontworpen om comfortabel te zijn voor de gebruiker. Dit betekent dat het dragen van gehoorbescherming gedurende lange periodes van tijd geen ongemak met zich mee hoeft te brengen, wat resulteert in een hogere mate van naleving van het gebruik van gehoorbescherming en zorgt voor een veiligere werkomgeving.
Jos Huysmans (55), Adviseur gehoorbescherming bij Ronell levert al meer dan 10 jaar otoplastieken aan Bouwmensen Deventer. “Het gevaar van gehoorbeschadiging is dat het sluipend en geleidelijk ontstaat. Jongeren die zich regelmatig blootstellen aan harde geluiden zoals op een festival of een concert zullen gehoorschade niet meteen merken. Pas op latere leeftijd krijgen ze er last van. Een echte sluipmoordenaar. Hoe ouder je wordt hoe erger. De hoge tonen zijn het schadelijkst, terwijl lage tonen irriteren. Zorg dat je niet in lawaai komt of zo kort mogelijk en anders gehoorbeschermers in!”, aldus Jos.
Otoplastieken vs oorkappen
Jos legt uit wat het verschil is: “Bij otoplastieken is het draagcomfort beter, de demping optimaal en de pasvorm exact. Je oren gaan niet zweten of irriteren én ze sluiten minder af waardoor je de omgeving beter hoort. Handig voor als je een gesprek met iemand wilt voeren. Dan kun je de oordoppen er in laten zitten. Er zit een filter in die hoofdzakelijk de hoge tonen dempt. Otoplastieken zijn duurder in aanschaf. Gemiddeld is de gebruiksduur zo’n 4 jaar terwijl oorkappen goedkoper zijn maar sneller kapot gaan.
Geen medicatie. Voorkom gehoorbeschadiging!
“Alle elektrische gereedschappen hebben een geluidsniveau van boven 80 decibel. Dit getal in db’s is een belangrijke grens. Hoe langer je blootstaat aan harde geluiden hoe schadelijker. Er is geen medicatie voor gehoorbeschadiging. Voor een slechter gehoor zijn er gehoorapparaten maar voor een aandoening als tinnitus helemaal niets. Het is definitief en onomkeerbaar! Stress of niet lekker in je vel zitten verergeren de situatie. Stiltes moet je vermijden om geen last te krijgen van de piep of de ruis van de tinnitus!” benadrukt Jos.
Ronell is expert op het gebied van gehoorbescherming op maat. Zij inventariseren, adviseren, onderrichten en beschermen alles op het gebied van schadelijk lawaai.
Verhoog je veiligheid op de bouw door het dragen van gehoorbescherming!