Jonne (30) verruilde de keuken voor de bouwplaats: “Geen moment van spijt gehad”
Verhalen Zij-instromers
Bouwmensen is er trouwens niet alleen voor schoolverlaters. Ook voor zij-instromers hebben we toegespitste opleidingen. Al een tijdje werkzaam in de bouw, maar toe aan een uitbreiding van je kennis? Ook dan zit je bij Bouwmensen prima.
Vraag een kennismakingsgesprek aan
Je gaat eens goed nadenken over je vervolgstappen. De bouw is een hele fijne plek om te werken. Welke opleiding past daarbij?
Kennismakingsgesprek
Je gaat zelf eens kijken wat Bouwmensen voor je kan betekenen. Welke opleidingen zijn er eigenlijk? Je maakt een praatje met de mensen die er werken en de leerlingen die de opleiding al volgen.
Meelopen in de praktijk
Meelopen en proeven aan het vak en de omgeving bij Bouwmensen en de Bouw.
Start met de opleiding
Start met de opleiding en maak kennis met je nieuwe collega leerling-werknemers tijdens de introductieweken.
Aan het werk
Wanneer je genoeg basisvaardigheden bezit ga je aan het werk bij een bouwbedrijf. Hier word je begeleid door een leermeester die je de fijne kneepjes van het vak leert.
Proeve van bekwaamheid maken (examens)
Heb je de theorie afgerond en ben je klaar voor het maken van de praktijkexamens? Dan kom je bij Bouwmensen in de opleidingswerkplaats de praktijkexamens maken.
Diploma!
Heb je alles afgerond? Dan ontvang je van het ROC een erkend diploma.
Doorontwikkelen bij Bouwmensen of een vast contract.
Doorontwikkelen? Volg nog een vervolgopleiding of laat je specificeren op het Mbo of HBO
De bouw is booming. Niet zo vreemd, er is enorm veel vraag naar goed opgeleide mannen en (steeds meer) vrouwen. Heb jij al affiniteit met de bouw maar wil switchen naar een ander vakgebied? Doen! Wij hebben een perfect traject voor je uitgestippeld. Mét baangarantie. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek, dan hakken we gelijk de knopen door.
Verhalen Zij-instromers
Verhalen Zij-instromers
Misschien staat hier al een antwoord op jouw vragen. Heb je een antwoord niet gevonden? Schrijf je vraag op en neem deze vragen mee tijdens je kennismakingsgesprek.
Je krijgt eens per vier weken uitbetaald, dus 13 keer per jaar. Vakantiegeld spaar je via het Tijdspaarfonds.
Een BOL-opleiding geeft WEL recht op studiefinanciering, als je 18 jaar of ouder bent.
Bij een BBL-opleiding krijg je GEEN studiefinanciering. Je krijg immers een salaris.
Bij veel vestigingen kan je gelijk beginnen. Of dit ook zo is bij de vestiging bij jou in de buurt? Neem contact met ze op!
De niveau-2 opleidingen duren twee jaar of soms sneller, als je het vak snel oppikt. Als je meer tijd nodig hebt kan je er een jaar langer over doen.
BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) is een dagopleiding: doorgaans drie dagen per week praktijk en twee dagen per week theorie. Als je tijdens de opleiding op stage gaat, ontvang je een stagevergoeding.
BBL (BeroepsBegeleidende Leerweg) is werken en leren: je komt in dienst bij Bouwmensen. Je gaat vier of vijf dagen per week werken bij een leerbedrijf en één dag in de week volg je theorie bij het ROC. Tijdens je BBL-opleiding ontvang je een salaris volgens de Bouw CAO.
Vakmensen zijn zeer gewild. Er wordt overal gebouwd. Je kunt dus overal aan de slag. In je eigen woonplaats of in de rest van Nederland.
Ja. Vaak krijg je de kleding rechtstreeks van je de vestiging of je krijgt een waardebon.
De kosten voor de lesstof wordt door de bedrijfstak bouw zelf betaald. Sommige vestigingen hebben een speciale regeling waarmee ze je in de kosten voor de lesstof tegemoetkomen.
Dat verschilt per vestiging en het type opleiding. Wil je het vooraf precies weten? Bespreek dat dan tijdens het kennismakingsgesprek. Meestal ontvang je bij een BOL-opleiding een stagevergoeding en bij BBL een salaris volgens de CAO Bouw.
Dat hangt ervan af of je een BBL- of een BOL opleiding volgt. Zie verderop.
Jazeker! Een opleiding bij Bouwmensen is de ideale start om door te groeien naar een hogere functie of naar Hbo-niveau.
Wat zou je willen doen: tegelzetter, timmeren, metselen, schilderen of (assistent-) uitvoerder? Mogelijkheden genoeg. Meld je aan en ontdek of het vak je ligt tijdens de meeloopdagen. Als jij daarna beslist je om te laten scholen, kom je bij Bouwmensen in dienst en volg je een BBL-Basisopleiding op mbo-niveau 2. Deze duurt twee jaar. Je gaat dan werken bij een aannemer of bouwbedrijf uit ons netwerk, waar je de fijne kneepjes van het vak gaat leren. Uiteraard hoort daar een theoretisch deel bij.
Noord-Holland
Zuid-Holland
Utrecht