Skip to main content

Nieuws

Bouwmensen werkt samen voor PAGO keuringen

27 januari 2023 Algemeen

Bouwmensen Midden-Holland werkt samen met Arbodienst Richting en Triple Dynamixs bij de uitvoering van PAGO keuringen (informatie www.samengezondbouwen.nl). Deze keuringen zijn onderdeel van het Preventie Pakket bouw waar werknemers onder de cao bouw gebruik van kunnen maken. Informatie vindt u op de website van Volandis. Landelijk worden bij 14 opleidingsbedrijven in de bouw deze PAGO / DIA uitgevoerd, waarbij het vooral laagdrempelig en makkelijk moet zijn voor mensen om te komen.

Voor een groot aantal bedrijven in de regio worden deze keuringen al uitgevoerd voor de werknemers, maar dat wordt nu ook mogelijk voor medewerkers van bedrijven die nog geen overeenkomst hebben met een Arbodienst voor de uitvoering van het Preventie Pakket. Deze bedrijven worden binnenkort telefonisch benaderd door Bouwmensen Midden-Holland om het ook voor hun medewerkers mogelijk te maken de PAGO / DIA te organiseren.

Werknemers onder de cao bouw en infra hebben, afhankelijk van hun leeftijd, om de twee of vier jaar recht op een PAGO en een DIA gesprek (duurzame inzetbaarheid analyse). Dit gesprek met een adviseur van Volandis geeft een werknemer inzicht in de lichamelijke conditie, hoe goed deze in zijn vel zit en wat zijn ontwikkelingsmogelijkheden zijn. De PAGO is een medisch onderzoek, waarbij lengte, gewicht, ogen, gehoor, longen, polsslag, bloeddruk en bloed worden bezien en boven de 40 jaar wordt ook een hartfilmpje gemaakt. Er wordt specifiek gekeken naar gezondheidsrisico’s vanuit je beroep en het risico op hart- en vaatziekten. De PAGO is een medische check-up, en werknemers die iedere twee of vier jaar een PAGO volgen, kunnen zo volgen hoe hun fysieke gesteldheid zich ontwikkelt. Werknemers die zich bewust zijn van deze ontwikkeling zullen eerder letten op hun leefstijl en in hun werk letten op het gebruik van de juiste hulpmiddelen om gezond te blijven.

Als u als bedrijf of werknemer meer wilt weten over dit onderwerp, kunt u kijken op de website van Volandis, of Samen Gezond Bouwen.

https://www.volandis.nl/pago

https://samengezondbouwen.nl

Recent nieuws

Bekijk alle artikelen