Over de cursus

Bij Bouwmensen Apeldoorn kun je twee dagen tot twee weken lang oriënteren op timmeren, metselen en/of tegelzetten. De duur is afhankelijk van jouw oriëntatievraag.

De kickstart is geschikt voor

VMBO leerlingen die twijfelen over hun beroepskeuze of zich willen oriënteren op de bouwsector;
Zij-instromers (van alle leeftijden)

Vakonderdelen Kickstart

Timmeren, metselen en/of tegelzetten
Sfeer proeven van de opleiding
Rondleiding bij een bouwbedrijf

Kickstart bij Bouwmensen Apeldoorn

De kickstart wordt aangepast aan jouw niveau. Je begint met een basisopdracht. Aan hand van de vaardigheden die je eventueel al bezit, krijg je een vervolgopdracht.

Een kickstart van vijf dagen kan bestaan uit twee dagen timmeren, twee dagen metselen en één dag een bouwbedrijf/bouwplaats bezoeken. Zo maak je kennis met de verschillende facetten in de bouw en zie je hoe het op een bouwplaats gaat. Zijn deze vijf dagen nog niet voldoende geweest om een keuze te kunnen maken kan de kickstart verlengd worden.

Als afsluiting van de kickstart krijg je een evaluatiegesprek. Hierin komen jouw en onze bevindingen aan bod en kunnen we bespreken welke trajecten en/of opleidingen er mogelijk zijn.

Theorie en praktijk

De Kickstart is voornamelijk een praktische oriëntatie. Je ondervindt in onze opleidingswerkplaats hoe het is om een bouwopleiding te volgen. Daarbij is het ook mogelijk om eens te zien hoe de theoriemodules eruitzien.

 

Aanmelden voor de cursus

Meld je aan voor deze cursus om jezelf of medewerkers te ontwikkelen.