Skip to main content

Project

Amstelwijck Park

2021-2024 Zuid-Holland

In nieuwbouwontwikkeling Amstelwijck Park zijn de woningen te gast.

WOW, jij gaat het maken!

Over het project

In Amstelwijck Park heeft de natuur voorrang. Voorrang op eigenlijk alles. Bij het ontwerp zijn namelijk eerst het landschap en de natuur vormgegeven. Pas daarna is gekeken hoe de woningen in dat landschap het beste tot hun recht komen. Amstelwijck Park is een ontwikkeling van ABB Bouwgroep. In totaal komen hier 190 woningen.

ABB Bouwgroep heeft het 7,5 hectare grote terrein van het oude Albert Schweitzer ziekenhuis verworven met de ambitie om hier een natuurinclusieve – maatregelen om een gezonde en aantrekkelijke woonomgeving te creëren voor mens en dier – en klimaatadaptieve – bestand tegen weersextremen als gevolg door klimaatverandering – wijk te bouwen. Dit sloot aan bij de eisen van de gemeente Dordrecht, waarna Amstelwijck Park werd aangewezen als pilot om ervaring om te doen en kennis te verwerven.

De natuur staat centraal

Amstelwijck Park is dus niet zomaar groen, maar bijzonder groen. Een voorbeeldproject in Nederland, waarbij er alles aan gedaan is om de natuur centraal te stellen. Dat is niet alleen voor de natuur een verademing, maar ook als toekomstige bewoner heel fijn en bovendien mooi wonen.

 

Ja, ik wil wel een keer komen kennismaken

Het is een schitterend vak met heel veel mogelijkheden. Weet je wat? Kom gewoon een keertje kennis maken. Jij en je ouders zijn bij deze uitgenodigd. Vul het formulier in en kies een vestiging bij jou in de buurt, dan praten we je daar helemaal bij. Een rondleiding door de werkplaats en een praatje met een van onze vakmensen horen daar uiteraard bij. Zin in? Meld je snel aan!

Bekijk de 5-delige videoserie en ontdek of de bouw bij je past

We hebben een videoserie gemaakt waarin je meer te weten kunt komen over onze opleidingen. Vul je e-mailadres in en ontvang de link in je mail.

Samen bouwen we mooie projecten

Bekijk alle projecten