Han: van de boerderij naar de bouwplaats
Verhalen Zij-instromers
Hout heeft voor jou geen geheimen – opleiding allround Machinaal Houtbewerker niveau 3 elke houtsoort heeft zijn eigenschappen. Wat zijn de voordelen en de nadelen? En wat zijn de beste manieren om ze te bewerken? Dat ga je allemaal leren door te doen.
In twee jaar leer je alles over hout en houtbewerking. Lekker veel praktijk met docenten die weten waar ze het over hebben. Je leert natuurlijk ook alles over veilig werken.
Voor deze opleiding heb je een niveau 2 diploma machinaal houtbewerker
Dan kun je ook nog een opleiding volgen tot Allround montagemedewerker gevelelementen of Allround houtskeletbouwer. Keus genoeg! Als machinaal houtbewerker kun je ook nog doorgroeien naar Meewerkend leidinggevende machinaal houtbewerker. Kansen genoeg!
Wilt u meer weten over hoe ons scholingsconcept in elkaar zit en hoe het zit met salaris, betalingen en meer? Download dan de infosheet ‘Voor Ouders’.
Zet je eerste stap naar je droombaan! schrijf je in en wij zorgen dat jij de droombaan krijgt die je zoekt.
Verhalen Zij-instromers
Verhalen Leerlingen
Misschien staat hier al een antwoord op jouw vragen. Heb je een antwoord niet gevonden? Schrijf je vraag op en neem deze vragen mee tijdens je kennismakingsgesprek.
Je krijgt eens per vier weken uitbetaald, dus 13 keer per jaar. Vakantiegeld spaar je via het Tijdspaarfonds.
Een BOL-opleiding geeft WEL recht op studiefinanciering, als je 18 jaar of ouder bent.
Bij een BBL-opleiding krijg je GEEN studiefinanciering. Je krijg immers een salaris.
Bij veel vestigingen kan je gelijk beginnen. Of dit ook zo is bij de vestiging bij jou in de buurt? Neem contact met ze op!
De niveau-2 opleidingen duren twee jaar of soms sneller, als je het vak snel oppikt. Als je meer tijd nodig hebt kan je er een jaar langer over doen.
BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) is een dagopleiding: doorgaans drie dagen per week praktijk en twee dagen per week theorie. Als je tijdens de opleiding op stage gaat, ontvang je een stagevergoeding.
BBL (BeroepsBegeleidende Leerweg) is werken en leren: je komt in dienst bij Bouwmensen. Je gaat vier of vijf dagen per week werken bij een leerbedrijf en één dag in de week volg je theorie bij het ROC. Tijdens je BBL-opleiding ontvang je een salaris volgens de Bouw CAO.
Vakmensen zijn zeer gewild. Er wordt overal gebouwd. Je kunt dus overal aan de slag. In je eigen woonplaats of in de rest van Nederland.
Ja. Vaak krijg je de kleding rechtstreeks van je de vestiging of je krijgt een waardebon.
De kosten voor de lesstof wordt door de bedrijfstak bouw zelf betaald. Sommige vestigingen hebben een speciale regeling waarmee ze je in de kosten voor de lesstof tegemoetkomen.
Dat verschilt per vestiging en het type opleiding. Wil je het vooraf precies weten? Bespreek dat dan tijdens het kennismakingsgesprek. Meestal ontvang je bij een BOL-opleiding een stagevergoeding en bij BBL een salaris volgens de CAO Bouw.
Dat hangt ervan af of je een BBL- of een BOL opleiding volgt. Zie verderop.
Jazeker! Een opleiding bij Bouwmensen is de ideale start om door te groeien naar een hogere functie of naar Hbo-niveau.
We hebben een videoserie gemaakt waarin je meer te weten kunt komen over onze opleidingen. Vul je e-mailadres in en ontvang de link in je mail.